W dupiu byłeś? Obrazki widziałeś?
Dodaj coś Rejestracja Logowanie

kiedyś. wiele lat temu. pracowałem w markecie jednej z dużych sieci na dziale mięsnym przy porcjowaniu i paczkowaniu mięsa. takie dziady zwykle są na zapleczu dztałow mięsnych z wyrobami własnymi danego marketu często są tam umieszczone szyby żeby klienci widzieli jakjest przygotowywane mięso które potem kupują w tych styropianowych wanienkach. ale niech was to nie zwiedzie tam się dzieje więcej niż myslicie. poniżej przedstawiam proces pięciu żyć kurczaka w markecie. pierwsze życie kurczaka cały kurczak na surowo. po prestu do podzteienia i na rosół czy jakieś inne potrawy. względnie bezpieczny bo to jego pierwsze życie. fermowy szajs najgorszego sorta ale kto by na to patrzył. drugie życie kurczaka jak cały kurczak się nie sprzeda l zacznie sie ślizgac to myje się go i pakuje próżniowo w wanienkę ze styropianu. robi się to na zapleczu marketu są tam specjalne maszyny do tego. to przedłuża jego życie o kolejnych kilka dni. trzecie życie kurczaka jak bibułka pod kurczakiem wsadzona tam do pochłaniania wydzielanych przez niego płynów przestaje spełniac zadanie i kurczak zaczyna plywac we własnym mocno indywidualnie aromatycznym sosie to rozpakowuje się go. myje ponownie i naciera przyprawami dla zdławienia mocno już przebijającego się aromatu rozkładu. ponownie pakuje się go w styropianową wanienkę i znow trafia na półkę sklepu. to jest s wieżutki kurczak do piekarnika. standard ktorym panie domu przeważnie w podeszłym wieku karmią swoich mężów przybliżając ich tym samym jeszcze bardziej do konca emerytury. czwarte życie kurczaka jak zieleń się przebije przez przyprawy a sluz pokryje samego kurczaka i większość wanienki. to ponownie się go rozpakowuje myje i porcjuje. ponowne natarcie przyprawami zabija niepożądane aromaty i kurczak jako udka skrzydełka ind. ibp. ponownie trafia do wanienek czasem w zestawach i znów jest świeżutkim kurczakiem grillowym tym razem w porcjach oczywiście dla wygody klienta. takie rzeczy potem wrzuca się na grilla i nikt nie czuje że wali od tego trupem bo przecież to tylko zagrycha do flaszki. piąte życie kurczaka gdy okaże się że nawet kurczak w swoim czwartym życiu nie znajdzie amatora to zaczyna się kolejne. tym razem oddaje się go do sąsiedniego działu. widzieliście te kramy grillowe w marketach tam właśnie trafia. ponownie umyty i pięknie ponownie obtoczony w przyprawach upieczony zarumieniony i gotowy do schrupania. tylko niewiele osób wie że to jego piate życie i tak naprawdę w normalnych warunkach byłby już cztery razy wywalony do kubła. a worek zawiązany na supeł. byłby już w s mieciach żeby nie smierdzialo na cały dom. wszędzie robią nas w konia i dupie mają zasady higieny co do tego nie ma wątpliwości. piszę obym co znam z autopsji. jeśli po tej lekturze chociaż jedna osoba pomysli sama sobie przygotuje żarcie i dzięki temu nie dostanie megaturbosraki to uznam moje zadanie za spełnione
Stasko
54
Wincy obrazków
Copyright © 2019 by wdupiu.pl